Voordelen PVT

Door het unieke en gepatenteerde concept heeft de Viridi collector een groot aantal voordelen ten opzichte van de huidige producten die in de markt worden aangeboden:

De Viridi collector kan op ieder bestaand zonnepaneel worden aangebracht. Hierdoor biedt deze oplossing kansen richting alle ondernemingen die nu zonnepanelen produceren om ook een 'combi' paneel te gaan produceren (PVT).
Een gelijkmatige koeling van het zonnepaneel realiseert een veel hogere opbrengst (zie bijlage).
Door de vorm en uitvoering van de collector kan er meer koel volume achter het zonnepaneel worden gebracht waardoor er meer energie op een vierkante meter dakvlak kan worden geproduceerd. (dit nader uit te werken in een rekenvoorbeeld).
Door het unieke gepatenteerde systeem kan deze collector veel goedkoper en duurzamer worden geproduceerd in vergelijking met de huidige producten in de markt.
De combinatie van PV en Thermisch maakt dit product enorm interessant in de conceptuele invulling in samenwerking met een warmtepomp en buffervat. Een woning wordt dan met 1 oplossing voorzien van een warmtepomp, zonneboiler en pv-panelen. Deze combinatie heeft een zeer gunstig effect op het energielabel van de woning.