Bestaande bouw

In de bestaande bouw zijn 2 factoren van belang in de berekening van de omvang van het Viridi PVT systeem om een woning 'gasloos' te maken.

1) Wat is het transmissie verlies van de woning? Hoeveel energie is er nodig om de woning op temperatuur te houden wanneer het buiten -10 graden is? Kan de woning nog beter worden geïsoleerd? En is daarmee het transmissieverlies verder te beperken? Of is het kostentechnisch aantrekkelijker om een 'grotere' installatie te plaatsen?
2) Is er sprake van een lage temperatuur afgifte systeem? Of kan deze eenvoudig in de woning worden aangebracht?

Het Viridi PVT systeem kan als basis fungeren voor het leveren van warmte en warm water, ook in de bestaande bouw. Wel zal waarschijnlijk vrij snel dan de 6KW warmtepomp ingezet moeten gaan worden, dit in combinatie met 12 Viridi PVT panelen.

Voor wat betreft het energieverbruik zal dit naar onze inschatting uit komen op rond de 3.500 tot 4.500 kWh voor tapwater en verwarming. LET OP! Dit is wel volledig afhankelijk van de wijze waarop de woning is geïsoleerd en voorzien van een LTV (Lage Temperatuur Verwarming) systeem en zal daarmee altijd een maatoplossing moeten zijn.